Perşembe, Ocak 18, 2007

Bgn hayata dair su dersi cikarttim:
Kacirdigin herhangi bir ulasim aracini yakalamak icin bosuna caba harcama.

hani pzt gunki yazimda belirtmistim bi sure "arabasiz yasam mucadelesi" verecegimi. bugun guzel bi mucadele ornegi yasadim, okuyun-gulun, okuyun-aciyin, okuyun-halinize sukredin, okuyun-dalga gecin vs, herhangi biri olabilir :)

simdi ben bgn ilk defa universiteye gelen personel servisine binicem aklimca, servisle cok döndum ama sabah hic binmedim. onceki aksamlardan birinde tembih ettim amcaya ben surda olurum, bi bakar ol diye, ama amca gayet acik ve net, ben unuturum sen kendini goster dedi. sanki arabanin onune atlicam, ki kendisi genelde sol seritten basip gidiyo. neyse, oradan gececegini soyledigi vakitten 5-6 dk once ciktim caddeye. caddeye cikmak icin bi kisim yol yuruyup, zannimca 50 dik basamak cikiyosunuz. gelene kadar nefes nefese kaliyosunuz. neyse ciktim, bi baktim karsiya, aney! bizim amca gidiyo, ama mumkun diil, daha servisin ilk hareket noktasindan kalktigini soyledigi zamana bile 3 dakka var. boyle bi hışım kosturdum pesinden, yetisirim umuduyla, ama olmadi. (alt ders 1: kaçırdıgın bir aracı kosarak yakalayamazsin) o sirada iyi niyetli bi otobus soforu, muhtemelen halime acıyıp, bana korna caldi, durak murak olmamasina ragmen aldi beni, sagolsun. sihiyeye gitcem, ordan tekrar otobuse bincem, yeni planim bu. ama bizim servisle pespese gidiyoruz, bildiginiz pespese. yani o dönup eskisehir yoluna cikacak, bense sihhiyede kuyruk beklicem, itis kakis ayakta gelcem, icim gidiyo surdan geciversem bi ön arabaya diye. bekledimki bizim otobus servisi sollasin, ben de inip servise bineyim. tabii bu arada, servisi nasil takip ediyorum? araba diilki bu, soyle ön camı rahatça göresin. koridor tarafindayim, hafifce popoyu kalkiyorum, kafayı uzatiyorum. bu arada bi normal cantam, bi kitap cantam var elimde, tabii bir de montum, sapkam vs. bi kalın giyinmisim ki, toplu tasima araclarini kullanacam diye, sanirsiniz kutuptayim, kizaklarla yolculuk yapicam. neyse kizilaya kadar servis önde, otobüs arkada, ben durmadan, "hah durdu mu ne, hemen insem mi acaba" seklindeki hamlelerle takipteyiz. kizilayda yanyana durduk servisle. kirmizi isik yaniyor, trafik tikanmis ve bizim araclarla ısık arasinda 10 sira araba var. tamam dedim oldu bu iş, atla kızım otobusten. atlamasina atladim, peki ya sonra? ısık acıldı, birden şakır şakır akmaya basladi trafik, el kol ve koşturma ama döndü gitti servis, e haliyle otobus de gitti. ve ben yine kosuyorum... (alt ders 2: kacırdıgın bir aracı otobüsle de yakalayamazsin) bu sefer bi taksici yanaştı, otobüs soforunden farkli olarak, acıma duygusundan ziyade, müşteri avlama iç güdüsüyle. bindim, napicam. dedim -su servisi takip et!- :D:D baktık onu da yakalayamıcam, bahceli de indim, taksiciye kalsa universitenin nizamiyesinde yakalayacak yoksa servisi. (alt ders 3: kaçırdıgın bir aracı taksiyle de yakalayamayabilirsin) bahceliye gelen ilk otobuse bindim. millet tenezzül etmedi, servis bekliyolardi tahminimce. aman dedim, yeter bu kadar binecem bu ego'ya, gidecem, yetti canima, ayakta mayakta, bi soyle koltuguma oturayim da... şükür yerimdeyim su anda:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

başaknım ya aynı deneyimleri sıkça yaşayan biri olarak böyle bir şeyi tekrar yaşamamak için sabah hazırlanırken sürekli aklınızda ya kaçırırsam ki süreci geçirin çok işe yarıyor..benim üni ile ev 1. saat servisle; otobüsle ise şöfor amcanın kapasitesine göre değişiyor uzuyorr.bunları düşününce kaçırmıyosunuz:)sevgiler.

Adsız dedi ki...

hiç araba sahibi olmamış, hep toplu taşım kullanmış bi insan olarak diyebilirim ki toplu taşıma araçlarıyla özel araçlar arasındaki birincil fark ısı değil, kalabalıktır benim nazarımda. toplu taşım aracı soğuk olur diye giyinmişiniz bolca ama bu da hareket kabiliyetinizi ne kadar da çok kısıtlamış değil mi içerde? rahatsızlık vermiş size.

ek ders: toplu taşım aracına binerken hafif bi gece elbisesi tercih ediniz. ortam da şenlenir hem.

s dedi ki...

aslinda otobus soguk olur die diil, cok otobus beklemem gerekirse, o kuyruklarda donmiyim diye kalin giyindim. ama üstad olarak ne derseniz o efendim, bundan gayri gece elbisesi giyecem otobuse binerken, ama okulda rahat edemem die de spor kiyafet alacam yanima, cantalari 3lucem yani. olsun, fantaagzi elbiseyse racon, yapcak bişi yok:)